NORSK SPELKALENDER

 LEGG TIL SPEL
 ENDRE INFORMASJON

 SPEL LANDET RUNDT

Søk i spelkalenderen
via Google:

“Med historiske spel meiner eg nyskrevne regionale og lokale teaterstykkje, med eller utan musikk, som tek utgangspunkt i fortida. Tema til dei historiske spela blir henta frå anten myter, segn eller ei kjend historisk hending. Staden der spelet blir oppført har ofte tilknytning til den historiske hendinga spelet byggjer på, eller har ein meir indirekte historisk relevans. Oppsettinga er ofte eit samarbeid mellom profesjonelle og amatørar.»


(Kari VÃ¥gen Framveksten av historiske spel i Noreg, Teatervitenskap, Universitetet i Oslo, 1997)

De spelene som er registrert i vår kalender er basert på denne definisjon.


Dei urolege av hjarte (Tylldalspelet)

Siste registrerte framføring: 29. - 31. juli 2016
Manuskript: Ola Jonsmoen og Ellef Røe
Instruktør: Eva Holm Foosnæs

Fylke: Hedmark
Kommune: Tynset
Plass: Tylldalen

Heimeside: www.tylldalspelet.no/
E-post: post@tylldalspelet.no

Det er 40 - år siden «Dei urolege av hjarte hadde sin premiere på Tylldalen bygdetun. Vi feirer dette med en egen jubileumsutgave. Hva er nytt: Vi spiller på kveldstid med lyssetting, revidert manus, mer musikk og pianokvartett for første gang i historien. Noen av rollene har også fått en mer sentral plass i stykket i forhold til originalen som hadde premiere i 1976. Vi føler vi har klart å fornye stykket i tilstrekkelig grad til at det igjen er aktuelt og setter Tylldalen på olsok-kartet.

 

Redaktører: Egil Johansen (ansvarlig) og Idar Lind. Redaksjonsmedlem: Berit Vordal.
E-post: post@spelhandboka.no.

Ansvarlige utgivere: Egil Johansen og Idar Lind.

Finnmark Troms Nordland Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Hordaland Rogaland Vest-Agder Aust-Agder Telemark Vestfold Buskerud Oppland Hedmark Oslo Akershus Østfold Norsk spelkalender Spelnytt spelhandboka.no