NORSK SPELKALENDER

 LEGG TIL SPEL
 ENDRE INFORMASJON

 SPEL LANDET RUNDT

Søk i spelkalenderen
via Google:

“Med historiske spel meiner eg nyskrevne regionale og lokale teaterstykkje, med eller utan musikk, som tek utgangspunkt i fortida. Tema til dei historiske spela blir henta frå anten myter, segn eller ei kjend historisk hending. Staden der spelet blir oppført har ofte tilknytning til den historiske hendinga spelet byggjer på, eller har ein meir indirekte historisk relevans. Oppsettinga er ofte eit samarbeid mellom profesjonelle og amatørar.»


(Kari VÃ¥gen Framveksten av historiske spel i Noreg, Teatervitenskap, Universitetet i Oslo, 1997)

De spelene som er registrert i vår kalender er basert på denne definisjon.


Brambani - "Mannen som skapte Sandvika"

Neste framføring: 7. - 18. august 2018
Manuskript: Marius Leknes Snekkevåg
Fylke: Akershus
Kommune: Bærum
Plass: Byscenen i Sandvika

Arrangør: Bærumsspillene
Heimeside: baerumkulturhus.no/baerumsspillene-brambani
E-post: prod@baerumsspillene.no

Stykket handler om Sandvikas industrielle gründer Caspar Donato Brambani. Starten på eventyret var da Brambani kjøpte en fabrikktomt i Sandvika i 1870, og etablerte kalkproduksjon og blikk- og emballasjefabrikk. Denne mannen som kjempet for å bygge opp Sandvika ville imidlertid ikke at andre skulle betale regningen når det begynte å gå dårlig. Det betydde store personlige økonomiske tap for Brambani. Og en livshistorie som var som skapt til å skape et drama av for BærumsSpillene.

 

Redaktører: Egil Johansen (ansvarlig) og Idar Lind. Redaksjonsmedlem: Berit Vordal.
E-post: post@spelhandboka.no.

Ansvarlige utgivere: Egil Johansen og Idar Lind.

Finnmark Troms Nordland Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Hordaland Rogaland Vest-Agder Aust-Agder Telemark Vestfold Buskerud Oppland Hedmark Oslo Akershus Østfold Norsk spelkalender Spelnytt spelhandboka.no