NORSK SPELKALENDER

 LEGG TIL SPEL
 ENDRE INFORMASJON

 SPEL LANDET RUNDT

Søk i spelkalenderen
via Google:

Norsk spelkalender er nå aktivisert igjen.
Dersom du ønsker å få deres spel oppført i kalenderen for 2017, send informasjon om tittel, spillested, spilleperiode og annen relevant informasjon til spelkalenderen@gmail.com.
Den siste viking

Siste registrerte framføring: 15. - 25. august 2013
Manuskript: Johan Bojer
Musikk: Hilmar Ørn Hilmarsson
Instruktør: Regi: Margreth Olin

Fylke: Sør-Trøndelag
Kommune: Rissa
Plass: Museet Kystens Arv, Stadsbygd på Fosenhalvøya.

Arrangør: HAV, Museet Kystens Arv Rissa Ungdomslag
Heimeside: www.densisteviking.no
E-post: aud@densisteviking.no
Kontakt: Aud Rokseth

Johan Bojer dramatiserte selv deler av sin roman ´Den siste viking´ for teater. Spelet ved Prestelva inneholder det meste fra romanen. ”Den siste Viking” er først og fremst en mangfoldig skildring av et kystmiljø, hvor folket er avhengig av lofotfisket for å livberge seg. Den starter med at Kristaver Myran kjøper en staværingsbåt for å bli høvedsmann på egen lofotbåt, ”Kobben”. Det går rykter om at ”Kobben” har kullsegla tre ganger. Kristaver lar seg ikke påvirke. Han skal nok være kar om å mestre den. Han får med seg de andre i den lille bygda, og blant mannskapet er sønnen Lars som denne vinteren skal dra på Lofotfiske for første gang. Bygdas storseglar, Jakob pinade med litjfoten, segler over kvelvet og redder Kristaver fra drukningsdøden på Lofothavet. Gjennom fiskernes harde kår og reisa oppover til Lofoten, har Bojer klart å skildre en kystkultur som var på vei til å bli glemt.

 

Redaktører: Egil Johansen (ansvarlig) og Idar Lind. Redaksjonsmedlem: Berit Vordal.
E-post: post@spelhandboka.no.

Ansvarlige utgivere: Egil Johansen og Idar Lind.

Finnmark Troms Nordland Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Hordaland Rogaland Vest-Agder Aust-Agder Telemark Vestfold Buskerud Oppland Hedmark Oslo Akershus Østfold Norsk spelkalender Spelnytt spelhandboka.no