NORSK SPELKALENDER

 LEGG TIL SPEL
 ENDRE INFORMASJON

 SPEL LANDET RUNDT

Søk i spelkalenderen
via Google:

Norsk spelkalender er nå aktivisert igjen.
Dersom du ønsker å få deres spel oppført i kalenderen for 2018, send informasjon om tittel, spillested, spilleperiode og annen relevant informasjon til spelkalenderen@gmail.com.
Fru Guri av Edøy 2018

Neste framføring: 12. - 15. juli 2018
Manuskript: Peggy Kristine Kruse
Fylke: Møre og Romsdal
Kommune: Smøla
Plass: Gurisenteret

Heimeside: www.gurisentret.no/gurispelet/
E-post: anne-elisabeth.gjeldnes@smola.kommune.no

I 1989 skrev Peggy Kristine Kruse et tablå i anledning 800 års jubileumet til Edøy gamle kirke. Dette var begynnelsen på en solskinnshistorie. Den gripende historien, hvor sterke kvinneskikkelser flettes sammen med tro, kjærlighet, tragedie og lykke, følger publikum lenge etter at den siste applausen har stilnet.

De første årene ble spelet framført på et gårdstun like ved Edøy gamle kirke, men i takt med økt publikumsoppslutning ble det behov for en større arena. Den 23. juni 2009 ble det storslåtte kulturbygget Gurisentret åpnet, og kulturskatten på Smøla fikk en scene og et scenebilde som med sin vakre utsikt mot kirke, fjord og fjell kan gi de fleste utescener konkurranse. Fru Guri har gjennom sitt innhold og varme gitt Smøla og regionen en unik kulturskatt.

 

Redaktører: Egil Johansen (ansvarlig) og Idar Lind. Redaksjonsmedlem: Berit Vordal.
E-post: post@spelhandboka.no.

Ansvarlige utgivere: Egil Johansen og Idar Lind.

Finnmark Troms Nordland Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Hordaland Rogaland Vest-Agder Aust-Agder Telemark Vestfold Buskerud Oppland Hedmark Oslo Akershus Østfold Norsk spelkalender Spelnytt spelhandboka.no