NORSK SPELKALENDER

 LEGG TIL SPEL
 ENDRE INFORMASJON

 SPEL LANDET RUNDT

Søk i spelkalenderen
via Google:

“Med historiske spel meiner eg nyskrevne regionale og lokale teaterstykkje, med eller utan musikk, som tek utgangspunkt i fortida. Tema til dei historiske spela blir henta frå anten myter, segn eller ei kjend historisk hending. Staden der spelet blir oppført har ofte tilknytning til den historiske hendinga spelet byggjer på, eller har ein meir indirekte historisk relevans. Oppsettinga er ofte eit samarbeid mellom profesjonelle og amatørar.»


(Kari VÃ¥gen Framveksten av historiske spel i Noreg, Teatervitenskap, Universitetet i Oslo, 1997)

De spelene som er registrert i vår kalender er basert på denne definisjon.


Querini (- en opera på Røst)

Siste registrerte framføring: 06. - 06. august 2016
Manuskript: Ragnar Olsen
Musikk: Henning Sommerro
Klikk her for video.

Fylke: Nordland
Kommune: Røst
Plass: Røst i Lofoten

Arrangør: Querini AS
Heimeside: www.queriniopera.com
E-post: querinioperaen@gmail.com

Adresse: Per Kvibergs gate 14 A 0478 Oslo Norway

Querinioperaen er en del av Querinidagene som varer fra torsdag 4 august til søndag 7 august. Det vises et utdrag fra operaen lørdag 6 august. For mer info om Querinidagene, gå inn på http://www.queriniopera.com/program-2-2. Operaen "Querini" er basert på den dramatiske historien om de skipbrudne sjømenn fra Venezia. Skipets eier, adelsmannen Pietro Querini og 10 av hans mannskap på 68 overlevde et grusomt forlis utenfor Irland, og drev i land på Røst i Lofoten en januar dag i 1432 etter over 20 døgn i livbåt. De bodde sammen med folket på Røst i 5 måneder og skrev ned sin beretning og opplevelsene da de returnerte til Venezia. Operafesten på Røst kombinerer det ypperste av natur med hav, fisk og folk i skjønn forening. Her får du innblikk i vår kysthistorie fortalt gjennom både tørrfisken og Querinis historie. Querini var mest sannsynlig den første eksportør av tørrfisk direkte til Italia.

 

Redaktører: Egil Johansen (ansvarlig) og Idar Lind. Redaksjonsmedlem: Berit Vordal.
E-post: post@spelhandboka.no.

Ansvarlige utgivere: Egil Johansen og Idar Lind.

Finnmark Troms Nordland Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Hordaland Rogaland Vest-Agder Aust-Agder Telemark Vestfold Buskerud Oppland Hedmark Oslo Akershus Østfold Norsk spelkalender Spelnytt spelhandboka.no