NORSK SPELKALENDER

 LEGG TIL SPEL
 ENDRE INFORMASJON

 SPEL LANDET RUNDT

Søk i spelkalenderen
via Google:

“Med historiske spel meiner eg nyskrevne regionale og lokale teaterstykkje, med eller utan musikk, som tek utgangspunkt i fortida. Tema til dei historiske spela blir henta frå anten myter, segn eller ei kjend historisk hending. Staden der spelet blir oppført har ofte tilknytning til den historiske hendinga spelet byggjer på, eller har ein meir indirekte historisk relevans. Oppsettinga er ofte eit samarbeid mellom profesjonelle og amatørar.»


(Kari VÃ¥gen Framveksten av historiske spel i Noreg, Teatervitenskap, Universitetet i Oslo, 1997)

De spelene som er registrert i vår kalender er basert på denne definisjon.


Sild, synd og sang

Neste framføring: 17. - 24. november 2018
Manuskript: Sturla Leth-Olsen
Musikk: Vidar Hoff
Fylke: Sør-Trøndelag
Kommune: Bjugn
Plass: Bjugn kulturhus

Heimeside: sild-synd-sang.no/
E-post: sturla@leth-olsen.com

Her kommer den igjen, forestillingen Sild, Synd og Sang som i 2016 samlet fem(!) utsolgte saler i Bjugn Kulturhus, og som handler om det frodige folkelivet i Bjugn i 1637, om et eventyrlig sildfiske, om religiøs fanatisme og overtro, om maktmisbruk og forelskelse.

Den historiske musikalen ”Sild, Synd og Sang” er den andre produksjonen til LJOM-duoen Vidar Hoff (musikk) og Sturla Leth-Olsen (manus). Også i år er det Elin Hassel Iversen som har regien. I likhet med de fleste ”spel” er noen endringer gjort i forhold til originaloppsetningen, og noen nye skuespillere gjør sin debut. Men det meste blir som sist, nemlig utrolig festlig!

 

Redaktører: Egil Johansen (ansvarlig) og Idar Lind. Redaksjonsmedlem: Berit Vordal.
E-post: post@spelhandboka.no.

Ansvarlige utgivere: Egil Johansen og Idar Lind.

Finnmark Troms Nordland Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Hordaland Rogaland Vest-Agder Aust-Agder Telemark Vestfold Buskerud Oppland Hedmark Oslo Akershus Østfold Norsk spelkalender Spelnytt spelhandboka.no