NORSK SPELKALENDER

 LEGG TIL SPEL
 ENDRE INFORMASJON

 SPEL LANDET RUNDT

Søk i spelkalenderen
via Google:

Norsk spelkalender er nå aktivisert igjen.
Dersom du ønsker å få deres spel oppført i kalenderen for 2018, send informasjon om tittel, spillested, spilleperiode og annen relevant informasjon til spelkalenderen@gmail.com.
Siljanspelet (Slemdals bankende hjerte)

Siste registrerte framføring: 4. september 2011
Manuskript: Jeanne Bøe
Instruktør: Anne Herlofsen

Fylke: Telemark
Kommune: Siljan
Plass: Køllakjelleren

Arrangør: Siljan kommune
Heimeside: www.siljanspelet.no
E-post: jeanne@boesfilmogteater.no
Kontakt: Jeanne Bøe

Telefon: 35941052/41542667
Adresse: Austad v 221 3748 SILJAN

Året er 1731, stedet er Slemdal (tidligere navn på Siljan) i Norge. Stykket handler om det sterkeste vennskap, harde arbeidsdager, og relasjoner mellom kvinne og mann, og mellom godseierne Fritzøe og Fossum. Det handler om skog og om kull - og om bestevennene Anders og Anna, som er midt i en maktkamp de aldri kan vinne. Slemdal var stedet der familiene stod sammen, somrene varte evig og tryggheten ved kjøkkenbordet etter en lang dag på åker og eng, var selve gullet i hjertet. Handlingen utspiller seg 50 år etter "Maren Gulliksdatter" (Siljanspelet 2000, 2002, 2005). Den gangen kom Grev Ulrik Fredrik Gyldenløve opp til Siljan for å kjøpe opp gårdene til de fattige bøndene. Han kastet sine øyne også på sterke og vakre Maren Gulliksdatter, konen til storbonden Tollei Nilsen. Denne gangen er det ikke en slik kjærlighetshistorie. Anne Moholt er en enke i 30 åra, hun eier store skogeiendommer og har drevet gården selv i 8 år. Bestevennen, helt fra barndommen er Anders, han har en gang for lenge siden vært ringforlovet. Anne er en sta og sterk kvinne. Hun vil selv velge hvem hun skal selge skog til når jernverket skal startes opp (Moholt jernverk).

 

Redaktører: Egil Johansen (ansvarlig) og Idar Lind. Redaksjonsmedlem: Berit Vordal.
E-post: post@spelhandboka.no.

Ansvarlige utgivere: Egil Johansen og Idar Lind.

Finnmark Troms Nordland Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Hordaland Rogaland Vest-Agder Aust-Agder Telemark Vestfold Buskerud Oppland Hedmark Oslo Akershus Østfold Norsk spelkalender Spelnytt spelhandboka.no