NORSK SPELKALENDER

 LEGG TIL SPEL
 ENDRE INFORMASJON

 SPEL LANDET RUNDT

Søk i spelkalenderen
via Google:

“Med historiske spel meiner eg nyskrevne regionale og lokale teaterstykkje, med eller utan musikk, som tek utgangspunkt i fortida. Tema til dei historiske spela blir henta frå anten myter, segn eller ei kjend historisk hending. Staden der spelet blir oppført har ofte tilknytning til den historiske hendinga spelet byggjer på, eller har ein meir indirekte historisk relevans. Oppsettinga er ofte eit samarbeid mellom profesjonelle og amatørar.»


(Kari VÃ¥gen Framveksten av historiske spel i Noreg, Teatervitenskap, Universitetet i Oslo, 1997)

De spelene som er registrert i vår kalender er basert på denne definisjon.


Skinner til frihet

Siste registrerte framføring: 16. - 19. juni 2016
Manuskript: Mari Mehus og Henrik Berg Larsen
Musikk: Irene Tillung og Magne Askeland
Instruktør: Mari Mehus og Henrik Berg Larsen

Fylke: Akershus
Kommune: Sørum
Plass: Sørumsand stasjon - Fossum stasjon

Arrangør: Romeriksspillene fra Blaker skanse
Heimeside: romeriksspillene.no/index.php
E-post: jhusvik@hotmail.com
Kontakt: Juliane Husvik Sukkestad

"Skinner til Frihet" er et nytt historisk utendørs spill satt til okkupasjonstida på Romerike. Med museumsjernbanen Tertitten som kulisse tas publikum med på en teateropplevelse langt utenom det vanlige. Tyskerne har invadert Norge. Okkupasjonen er et faktum. Langs Tertitten på Romerike er det heldigvis langt mellom NS-medlemmene og øvrige nazisympatisører. Her er folk flest med i den sivile motstandsbevegelsen, og ellers gjør de det beste ut av krigssituasjonen. På Romerike jobbes det aktivt for å hjelpe desperate flyktinger over til Sverige, og Tertitten benyttes som flyktningertog. En dag ankommer en ny lensmann til bygda. Lensmannen og hans familie er tilhengere av NS og hyller føreren i begeistring. Men noe skurrer i familen. Den eldste dattera, Ingeborg, er slett ikke så entusiastisk til Den Nye Tid.

 

Redaktører: Egil Johansen (ansvarlig) og Idar Lind. Redaksjonsmedlem: Berit Vordal.
E-post: post@spelhandboka.no.

Ansvarlige utgivere: Egil Johansen og Idar Lind.

Finnmark Troms Nordland Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Hordaland Rogaland Vest-Agder Aust-Agder Telemark Vestfold Buskerud Oppland Hedmark Oslo Akershus Østfold Norsk spelkalender Spelnytt spelhandboka.no