NORSK SPELKALENDER

 LEGG TIL SPEL
 ENDRE INFORMASJON

 SPEL LANDET RUNDT

Søk i spelkalenderen
via Google:

Norsk spelkalender er nå aktivisert igjen.
Dersom du ønsker å få deres spel oppført i kalenderen for 2018, send informasjon om tittel, spillested, spilleperiode og annen relevant informasjon til spelkalenderen@gmail.com.
Stemmer fra Gokstad

Siste registrerte framføring: 1. - 3. september 2017
Manuskript: Per Spildra Borg
Fylke: Vestfold
Kommune: Sandefjord
Plass: Gokstadhaugen

Heimeside: www.stella-polaris.com/voices/
E-post: thorunnh@online.no

Gokstadhaugen er et mysterium. Fram til graven ble åpnet trodde man "Geirstad-alven" lå der. Men funnet viste at personen måtte være fra en annen tid, og hvem kunne det da være? En yngling var det nok, for vestfold er ynglinge-fylket framfor noe annet. Kanskje ynglingen Ragnvald Hæidumhære, vognstyrer og Olavsson, sønn av Olav som fikk skalden Tjodolv fra Kvine til å forfatte hele Ynglinge-sagaen? Tiden stemmer, og muligens kan utgravingene på Heimdal si oss mer om maktsenteret fra Kaupang til Heimdal. Vi vil vel egentlig ikke finne noe svar på hvem han var, men han kan ha vært den siste Yngling. Sikkert er det at han jaktet med hauk, hunder og hester slik som adelsfolk gjorde.

 

Redaktører: Egil Johansen (ansvarlig) og Idar Lind. Redaksjonsmedlem: Berit Vordal.
E-post: post@spelhandboka.no.

Ansvarlige utgivere: Egil Johansen og Idar Lind.

Finnmark Troms Nordland Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Hordaland Rogaland Vest-Agder Aust-Agder Telemark Vestfold Buskerud Oppland Hedmark Oslo Akershus Østfold Norsk spelkalender Spelnytt spelhandboka.no