NORSK SPELKALENDER

 LEGG TIL SPEL
 ENDRE INFORMASJON

 SPEL LANDET RUNDT

Søk i spelkalenderen
via Google:

Norsk spelkalender er nå aktivisert igjen.
Dersom du ønsker å få deres spel oppført i kalenderen for 2018, send informasjon om tittel, spillested, spilleperiode og annen relevant informasjon til spelkalenderen@gmail.com.
Slaget på Testiklestad

Siste registrerte framføring: 02. - 11. august 2016
Manuskript: Mads Bones, Ole Christian Gullvåg og Olve Løseth
Musikk: Kyrre Havdal
Fylke: Sør-Trøndelag
Kommune: Trondheim
Plass: Sverresborg folkemuseum

Arrangør: Sverresborg folkemuseum
Heimeside: sverresborg.no/utstillinger/faste-utstillinger/slaget-pa-testiklestad
E-post: post@sverresborg.no

Det spares ikke på kruttet når historiske hendelser, som aldri har funnet sted, utspiller seg på akkurat det stedet de ikke skjedde en gang i Gamle Dager. Kort oppsummert: Norge er kristna. Den biffen fiksa Skinnhellige Olav. Greit nok. Men nå er Olav dau og en ny konge har funnet sin plass i rekka – den maktsyke Herre Kong Sverre. Han lar seg ikke pille på nesa av kirkas klamme hånd. Bak parolen «Føkk Kyrja og Paven i Rompa» kriger han seg fram over et fallende Dovre i en blodig avkristning av landet. Naturlig nok skal slaget stå på Stiklestad, og midt under det årlige kirkemøtet skal han plante en symbolsk knyttneve i trynet på Den Flinke Bispen og sette presteskapet på plass en gang for alle. Det er planen. Men på vei til Stiklestad skal han bare natte over på Garden Ful. Det viser seg raskt å bli et skjebnesvangert valg. Der har de endelig fått ei tru til å tru på. Sånt blir det ikke bare spel av – sånt blir det intet mindre enn en spelparodimusikalkomedie av.

 

Redaktører: Egil Johansen (ansvarlig) og Idar Lind. Redaksjonsmedlem: Berit Vordal.
E-post: post@spelhandboka.no.

Ansvarlige utgivere: Egil Johansen og Idar Lind.

Finnmark Troms Nordland Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Hordaland Rogaland Vest-Agder Aust-Agder Telemark Vestfold Buskerud Oppland Hedmark Oslo Akershus Østfold Norsk spelkalender Spelnytt spelhandboka.no