Årringer i stein

Neste fremføring: 23 juni - 6 august

Fylke: Oslo

Kommune: Oslo

Sted:
Akershus festning


Kategorier: Ingen Kategorier


Laster kart ....


Legg til i kalender


Kort om stykket:

Ruvende over Oslo by ligger Akershus festning som et av de eldste og mest opprinnelige stedene i Oslo. Med sin brokete og spennende historie har den gjennom 700 år huset mange skjebner. Politiske ledere og statsoverhoder har vandret gjennom gangene, og området har vært sentralt i krig og fred, så vel som arena for storpolitiske handlinger og nasjonale feiringer, rettersted og gravplass. Det er disse historiene som ligger til grunn for en unik historie- og kulturformidling når portene åpnes for vandreteatret «Årringer i stein» for syvende gang på Akershus festning i sommer.

Profesjonelle skuespillere og publikum forflytter seg rundt på festningsområdet og møter på kjente skikkelser som Dronning Margrete og Knut Alvsson, samt motstandsmenn, straffanger, Stattholder Gyldenløve og Husjomfru Gerda. Selveste Henrik Wergeland leder an, og enkelthendelser og personer løftes frem og blir dramatisert til korte sekvenser som utspiller seg på det stedet eller ved den bygningen hvor de er forankret i historien.

Gammel overtro og anekdoter som har gått i arv gjennom hundrevis av år, blir satt til liv gjennom fire profesjonelle skuespillere, tidsriktige kostymer og rekvisitter. I motsetning til en ren omvisning, hvor alt er basert på historiske fakta, blir forestillingen også krydret med en dose kunstnerisk frihet og ikke-historiske personer opptrer for å illustrere en hendelse eller binde sammen sekvenser.


2023