Bjørnørfolket – Landet av honning og aske

Neste fremføring: 28 juli - 29 juli

Fylke: Trøndelag

Kommune: Osen

Sted:
Osen bygdetun


Kategorier:


Laster kart ....


Legg til i kalender


Kort om stykket:

Vi er i det herrens år 1888, i det som snart skal bli Osen herred. Samfunnet preges av ulykker fra fiske i åpen båt på åpent hav, og fattigdom og sut fører med seg mange dødsfall, spesielt hos de yngste. Men midt i dette vokser et håp, om det lovede land. Lenge trodde man det var himmelen presten prekte om, men nå begynner man å forstå at Landet av Honning og aske er; Amerika.

Et ras av utvandring oppstår, og flest utvandrer fra Osen-regionen. Skredderen har hendene fulle, og rekker ikke en gang å sy i knappene på Amerikadressene, og må bli med hesteskyssen ned til kaia! Familien til Nils Benjaminsen er intet unntak, og både Nils Kristian og Maren Marie har allerede bodd «over there» i flere år. Nå nærmer det seg familiegjenforening, og Nils har en avsløring som kommer til å endre familien for alltid.

28..juli 2023 er det premiere på den tredje oppsetningen av Bjørnørfolket – Landet av honning og aske på Osen Bygdetun, Vingsand i Osen kommune. Osen var den regionen flest i Bjørnør utvandret fra, og årets forestilling forteller historiene til de menneskene som både tok valget om å bli, og å reise.


2023