Bullspillet

Morosamme kropper og arme kroker

Neste fremføring: 5 juli - 7 juli

Manus: Tor Karseth

Fylke: Hedmark

Kommune: Rendalen

Sted:
Rendalen


Kategorier:


Laster kart ....


Legg til i kalender


Kort om stykket:

Morosamme kropper og arme kroker er en teaterforestilling som spilles årlig ved Bull-museet i Rendalen. Stykket har manus og musikk av Tor Karseth, og er basert på Jacob Breda Bulls folkelivsskildringer fra Rendalen på slutten av 1800-tallet.Forestillingen arrangeres i samarbeid med Hedmark Teater.

Bulls skildring av menneskeskjebnene i den tidas Rendalen har grepet mange gjennom tida. Et tema Bull ofte tar opp i historiene sine, er de dårlige kårene folk levde under på hans tid. Bull skildrer datidas urettferdighet og krenkelser av fattigfolk, uten å moralisere eller fordømme. Hans kjærlighet og nærhet til folket, byga og naturen kommer fram i hans diktning, så også i denne forestillingen. Med humor og skøyeraktighet, sårhet og ydmykhet, tar skuespillerne med oss inn i disse møtene, og lar oss få ta del i hverdagslivet med slitet og åket, men også dansen, latteren og ungdommens forelskelse.

Rammen rundt forestillingen er den gamle prestegården der Jacob Breda Bull ble født i 1853. Stykket spilles av 30-40 aktører, hovedsakelig store og små amatørskuespillere fra Rendalen.


2019