Limaspillet – Neste håndfull tid

Neste fremføring: 30 august - 7 september

Fylke: Akershus

Kommune: Nannestad

Sted:
Stensgård, Maura


Kategorier:


Laster kart ....


Legg til i kalender


Kort om stykket:

Historien om en sokneprest i Nannestad, om folk fra bygda, om et gammelt sagn og etterkommer av eneste overlevende i Steinsgård etter pesten. Et helt nyskrevet historisk spel, basert på historiske fakta. Året er 1422. Lite har skjedd i Stensgård på disse årene, alt ligger øde etter svartedauens inntog for 73 år siden Det sies at det var kun ei jente i Stensgård som overlevde det brutale pestangrepet. I 1422 møter vi hennes datterdatter, Åse, ei jente som viderefører sine nedarvede kunnskaper.

Det er duket for Limaspillet II – «Neste håndfull tid» En oppfølger til «…det er farlig å tvile, det er farlig å tru…» Allikevel en selvstendig historie

Her får vi oppleve hvordan folk står opp mot urett begått av grådige og maktbegjærlige personer som i kraft av sin stilling forsøker å kue andre. En historie om fortvilelse, vilje til å overleve, frykt for å bli overkjørt av krefter utenfra. Men også historien om styrke, mot, håp og hva som mobiliserer urkreftene i oss. Særlig kvinnekraften får skinne i denne historien.


2024