Maridalsspillet 2024 – Svartedauen

Neste fremføring: 12 august - 17 august

Fylke: Oslo

Kommune: Oslo

Sted:
Margaretakirkeruinen ved Kirkeby i Maridalen


Kategorier:


Laster kart ....


Legg til i kalender


Kort om stykket:

50 år med yrende kulturliv i Maridalen skal nå markeres. Vi har gleden av å presentere noe kjent og kjært – og helt nytt på en gang:
Svartedauen – en lys komedie om en mørk periode
Svartedauen er det mest spilte, mest sette og mest omtalte av alle forestillinger som er satt opp av Maridalsspillet, og det er ikke uten grunn. Manuset har en god dramaturgi, det spiller på klassiske grep om det gode mot det onde, og det vekker sterke følelser i oss.
Med utgangspunkt i fortellingen til Carl Fredrik Engelstad, norsk historie, lokale forhold og løgn og bedrag, fortelles nå historien om Svartedauen i Maridalen på en ny måte, med mer musikk, mer humor og mer galskap enn noensinne.
Norge har vært plaget av sult, sykdom og sviktende avlinger. Noen somre har vært for varme. Andre har vært for kalde. Nød og elendighet har hersket, men endelig går det mot lysere tider. Endelig går det mot året da alt skal snu. Endelig skal lykken smile. I fredfulle Maridalen, det lille paradiset i utkanten av Oslo, lever bøndene med nyvunnet håp om fremtiden i det vi entrer året 1349.
Men det viser seg å ikke bli helt som bøndene hadde tenkt seg. For selv om avlingen er bedre i år enn i fjor, blir de holdt nede av høye skatter, dyre tjenester og lite frihet. Hos bonden Dagny tar tålmodigheten slutt, og hun bestemmer seg for å heve stemmen mot overmakta. Det må jo selvfølgelig gå galt.

2024