Operasjon Oleander – Muldvarpen

Neste fremføring: 31 august - 7 september

Manus: Marte Hallem

Fylke: Trøndelag

Kommune: Leksvik

Sted:
Leksvik


Kategorier:


Laster kart ....


Legg til i kalender


Kort om stykket:

Det er tidlig vår 1943. Ute i verden er de allierte på hugget. De vinner viktige slag både til lands og til havs, og i Trøndelag venter folk på invasjon. En dag i slutten av mars henger to Leksværinger i fallskjerm over Fosen. De er spesialutsendt fra de allierte i England, og med seg i flyet har de viktig krigsutstyr og ett tydelig oppdrag: Overvåke alt av tyskernes bevegelser i og rundt Trondheimsfjorden. Men utstyret kommer på avveie, og de må søke hjelp på gården Moan. Plutselig dukker en gammel kjenning av Moan-brødrene opp og tilbyr å hjelpe til med både transport av utstyr og sending av meldinger til London.
Snart er den ene av de to fallskjermsoldatene installert i huset til denne gode hjelperen i Trondheim, og blir vevd inn i hans nettverk. Det samme blir Moan-folket og mange sentrale motstandsfolk i store deler av Trøndelag. Lite aner de om at de er kommet i hendene på Karl Ludvig Adding, en av Trøndelags mest sentrale angivere. Adding er som en sjefsmuldvarp med én sentral arbeidsmetode: Å få sine kontakter til å grave ganger for seg selv under jorda.

«Muldvarpen» er andre episode i trilogien Operasjon Oleander. Første episode ble spilt på Ner-Killingberg i Leksvik i september 2018.


2019