Præstvægen Grand Prix

Neste fremføring: 1 juli - 10 juli

Fylke: Innlandet

Kommune: Ringsaker

Sted:
Prøysenhuset


Kategorier:


Laster kart ....


Legg til i kalender


Kort om stykket:

Præstvægen Grand Prix er en stor utendørs familiemusikal om livet på Li gård. Om kjærlighet og skuffelser, om drømmer og pågangsmot. Og om barna i Præstvægen som vil delta i løp med sin helt egenbygde olabil. Bare ikke unga i snekkersve-gjengen stikker kjepper i hjulene for dem…
En griskokk med visse likhetstrekk til Prøysen sjøl
Griskokken Bjarne er en sentral skikkelse i forestillingen. Bjarne er en dagdrømmer som på tross av sitt gårsarbeid trives aller best med å skrive. Hester er han redd for, men han er en kløpper på dansegulvet. På tross av at han ikke vet opp og ned på en bil, og at hammer og spiker gir han blå tomler, blir han en viktig person for barna i Præstvægen, når de skal bygge sin egen olabil. Bjarne viser dem hvor viktig det kan være å bruke fantasien og at ingen drømmer er for store.
50- tallets klasseskille 
Utfordringene med 50-tallets tydelig klasseskille-samfunn er gjennomgående synlig i relasjoner og historiene som formidles på scenen. Publikum kan blant annet følge spent med på hvordan den uoppnåelige romansen utarter seg mellom gårdsgutten Per og Ingeborg dattera på gården.
Med nærmere 30 aktører i ensemblet –  akrobater, musikalartister, musikere og skuespillere er Præstvægen Grand Prix igjen klar for publikum. Forestillingen byr på store musikalske opplevelser og nyskapende tolkninger av Prøysen.
Forestillingen passer for både barn og voksne.

2022