Synd skal sones

Neste fremføring: 8 oktober - 9 oktober

Fylke: Innlandet

Kommune: Nord-Odal

Sted:
Milepælen kulturhus


Kategorier:


Laster kart ....


Legg til i kalender


Kort om stykket:

Nå blir det teater om Rønne Johansdatters liv og levnet med utgangspunkt i romanen «Synd skal sones» og Rønnes virkelige liv. Hans Ludvig Fredheim har skrevet manuskriptet basert på romanen som Tora Østbye ga ut i 1933. En nyskrevet parallellhistorie foregår i resepsjonen på Disenaaen Hotel i 1922 – et hotell som for øvrig Tora Østbye og mannen Magnus drev i en tiårsperiode.

Forestillingen vises i Milepelen kulturhus og framføres av et 30talls lokale skuespillere. Nyskrevne korarrangement og tilpasset tekst på gamle skillingsviser synges av kor og solister fra Odal Bygdekor og Storsjøkoret. Et orkester med lokale musikere sørger for musikalsk tonefølge.

Handlinga i boka er bygd på virkelige hendelser, men det meste er oppdiktet, og steder og personer har fått fiktive navn. Vi møter Rønne Johansdatter som i virkeligheten var født i år 1800 på Pasotorpet litt nord for Meitsjøen på grensa mellom Nord-Odal og Grue. Livet hennes var fullt av tragiske hendelser i armod og elendighet til hun døde i 1883


2022