Teatral byvandring – Haugesund i krig

Neste fremføring: 25 august - 26 august

Fylke: Rogaland

Kommune: Haugesund

Sted:
Rabinowitzparken


Kategorier:


Laster kart ....


Legg til i kalender


Kort om stykket:

Opplev Haugesunds krigshistorie på en byvandring utenom det vanlige! Profesjonelle skuespillere tar deg med på en rute der vi er innom unike steder knyttet til vår krigshistorie, og introduserer deg for karakterer som levde i Haugesund i krigstid. Bli med på en spennende reise tilbake i tid i byen vår!

Teatral Byvandring varer ca. en times tid og starter i Rabinowitzparken i Salhusveien. Ruten går så oppover Bjørgvinsgate, innom Henrik Ibsensgate og til Jonas Lies gate, før vi vandrer til sentrum og Rådhusplassen. Vi avslutter i Øvregaten, ved glassblåserverkstedet Formbar, der det blir mulighet til å ta turen inn og se på lokalprodusert glasskunst.

Blant karakterene vi møter på ruta er forretningsmannen og debattanten Moritz Rabinowitz som ble tatt av Gestapo i 1942. Vi drar innom de kvinnelige rederne Brummenæs og Torgersen som mistet mange av skipene sine under begge verdenskrigene. Vi møter vi motstandsmannen, med beretningen om ferden til Shetland. Vi blir vitne til at den utstasjonerte tyske offiseren og den unge jenta finner hverandre, og må ta konsekvensene av dette.

Opplev en bit av Haugesunds historie på en ny måte!


2018