Veresspelet Grensefolk

Neste fremføring: 16 august - 25 august

Manus: Sissel Hermann

Musikk: Toralf Lund

Fylke: Trøndelag

Kommune: Verdal

Sted:
Tronsmoen


Kategorier:


Laster kart ....


Legg til i kalender


Kort om stykket:

Grensefolk er tredje og siste del av triologien om skogfinnene som kom til fjellbygda Vera i 1799. Vi har kommet til år 1820. Det er slutt med svedjebrenning, og skogfinnene har gått over til å drive vanlig jordbruk i den karrige bygda. De står sammen om arbeidet på gårdene som de alltid har gjort, men er nå nødt til å spe på med skogshogst, tømmerfløting og arbeid i gruvene. Dette er ikke ufarlige sysler.
På Tronsmoen har barna til Tron Tronsen og kona Berte Andersdatter vokst til og blitt skikkelige arbeidsfolk. Inger Andersdatter, jenta som kom til bygda ti år gammel uten foreldre, har huspost i Wukku om vinteren. Denne sommeren er hun i Wæren og hjelper de andre skogfinnene med onnearbeidet.
Inger er 30 år og for lengst gifteklar, men hun har gått og ventet på kjæresten Haldor, som reiste til Amerika for ti år siden. Nå må hun prøve å finne ut hvilke planer han har, hvis han lever. Skal hun fortsatt vente? Inger har fått i oppgave å være legekyndig i Wæren, da deres ”kloke kone” Marte har reist til Sverige. Dette er noe hun ikke har lyst til, og hun prøver å få døvstumme Anne til å ta denne utfordringen. Anne har for øvrig sitt å stri med, men får en god venn. Så slår katastrofen til.


2019