Veresspelet Grenseland

Neste fremføring: 11 august - 20 august

Fylke: Trøndelag

Kommune: Verdal

Sted:
Ved utløpet av Strådøla ved Vera samfunnshus


Kategorier:


Laster kart ....


Legg til i kalender


Kort om stykket:

Veresspelet har handling fra begynnelsen av 1800 tallet når skogfinnene kom til Vera. Tron Tronsen, den vesle sønnen Andreas, kona Berte Andersdatter og hennes 10 år gamle søster Inger kom i 1799. Vi har blitt kjent med disse tidligere i Veresspelet, og med Tronsens to brødre Ole og Peder.
Grenseland
Deres søster Anne og familien var også med og er ikke så mye omtalt i Veresspelet.
Handlingen er lagt til 1807. Faster Anne er gift med Ole Johnsen Bringsås fra Bringsåsen i Sverige. De har ryddet seg en boplass like nedenfor Stortjønna, og Ole Johnsen har døpt plassen for Bringsåsvollen, etter sitt hjemsted. I dag heter hele dette området Bringsåsen. Ole Johnsen blir kalt “Brings`n” og er en utfordrende person å leve med.
Eldste datter Olianna ser det som sin oppgave å verne mora fra hogg og slag, men hvem skal passe Anne når Olianna blir kommandert ut som gjeterjente? Hvordan reagerer brødrene når de oppdager at Anne er både gul og blå? Hvordan går det med Inger som lengter så hjem til Trysil, og hva med bøndene som har fiskerett i Veresvatnet og blir utsatt for at garna deres blir ødelagt? Dette og mye mer får du svar på om du tar turen til vakre Vera og den nydelige utsikten nedover elva helt ned til Veresvatnet.


2023